Eet.nu score:9.5
Bekijk webshop >

Een begrip bij de visliefhebbers
Van hobby naar hard werken

Wat begon als een gezellige hobby, is momenteel een dagelijkse bezigheid. De drie broers Gerrit, Harm en Frans rookten al van jongsaf aan poon op Urkerdag. Hun dagelijkse bezigheid bestond uit de verwerking van verse vis bij vader Frans Post, op Urk bijgenaamd ‘de Fant’.

Zo ontstond de naam: Jongens van de Fant. Een naam die synoniem kwam te staan aan heerlijke gerookte vis. De vraag groeide en van hobbyroken werd het een dagelijkse bezigheid om aan de vraag te kunnen voldoen. Sinds 2009 hebben ze hun bedrijf aan de Breehorn op Urk. Ze roken vooral zalm en makreel, maar ook poon en IJsselmeerpaling. Daarnaast worden er ook verschillende soorten vis gebakken, die in eigen huis worden klaargemaakt. Verse vis wordt ook geportioneerd vacuüm verpakt, zodat u zelf ook een voorraadje in de diepvries kunt aanleggen om zelf te bereiden.

De naam Jongens van de Fant is gevestigd bij de visliefhebbers en zij mogen zich verheugen in een nog altijd groeiende klantenkring. Omdat ook de Urkers hier hun visje halen is het vaak behoorlijk druk rond 13.00 uur als de Urkers warm eten. Hou hier dus rekening mee, want het is jammer als je zo lang met het water in de mond moet staan.

De liefhebber die eenmaal de vis van de gebroeders Post heeft geproefd, blijft regelmatig langskomen om die sensatie steeds opnieuw te beleven. U bent van harte welkom.

  • Locatie

   Breehorn 2a
   8321 WP Urk
   06-25075811
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Groothandel

   Michel van Soldt (sales director)
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   +31 (0)6 27 20 63 89

  • Openingstijden

   Maandag tot donderdag:
   8:00 - 17.00
   (maandag geen gebakken vis)
   Vrijdag: 8:00 – 18:00
   Zaterdag: 7:00 – 14:00